yleistä

Vanhan Porvoon Raatihuoneen torin tulee elämään paikallisuutta kunnioittaen. Meillä on Porvoossa Suomen ainoa ehjänä säilynyt torikokonaisuus 1700 – luvulta. Matkailijat osaavat arvostaa sitä levollisena olohuonemaisena paikkana, jossa voi levähtää ja nauttia vanhan Porvoon tunnelmaa aivan kuten maailmanlaajuisesti muillakin historiallisilla toreilla.

Porvoon Museotori ry mahdollistaa ja elävöittää kulttuurimatkailua ja tuo esille mahtavat alueen pientuottajat sekä heidän herkut ja kauniit kädentaidot, unohtamatta eri kulttuuri- ja taiteenalojen esiin tuomista. 

Vanha kaupunki, sen toiminta ja infra ovat muuttuneet vuosikymmenien saatossa trendien mukana. Moni muistaa ajan, kun ei ollut mukulakiviä ja autotkin ajoivat sekä parkkeerasivat kadun reunaa niin Joki- kuin Välikadullakin. Raatihuoneentori on toiminut myös parkkipaikkana sekä turistibussien pysäköintipaikkana. Näistä muistoista ei ole loppujen lopuksi kovinkaan pitkää aikaa.

Tavoitteenamme on pitää Vanha Porvoo kutsuvana matkailukaupunkina sekä paikallisia ympärivuotisesti palvelevana ja vuodenajat huomioiden mielenkiintoisena kaupunginosana.

Porvoon Museotori Ry